"וואו! העוגה שהכנת כל כך טעימה, אבל אני בדיוק בדיאטה אז נראה שאני אסתפק בביס אחד או שניים מקסימום". אם גם לכם יוצא לשמוע את המשפט הזה בגרסאות שונות מאנשים שיוצא להם לטעום את המאפים שאתם מכינים, כנראה שגם אתם חיים בעולם המערבי, שבו המודעות לתזונה בריאה רק הולכת וגוברת עם הזמן. האם זה אומר שהתחביב שלכם צריך להגיע לקיצו ושאין אפשרות להפוך אותו לכזה שמספק בסופו תוצרים שהם גם טעימים במיוחד אבל גם בריאים? ממש לא, וחשוב לדעת שבהחלט יש כזה דבר אפיה בריאה ושזה אפילו עולם ומלואו. הנה כמה רעיונות איך להמשיך ולאפות מאכלים טעימים ואפילו קינוחים שהם בריאים יותר וכמה רעיונות על הדרך למתכונים פשוטים ומנצחים.
קודם כל – רכשו אביזרים איכותיים
עוד לפני שנתחיל ונחלוק כמה טיפים לאפיה בריאה, חשוב לנו לדבר על החשיבות של שימוש באביזרים איכותיים לאפייה בלבד. מאפים בריאים הם לא רק כאלו עם הרבה סוכר או קלוריות, אלא גם כאלו שלא נעשו בצורה נכונה או שנאפו יתר על המידה. בעזרת אביזרים איכותיים שעשויים מחומרים שלא מכילים רעלנים כמו סיליקון או נייר אפייה חזק ולא זול – כבר תוכלו להפוך את האפייה שלכם לבריאה הרבה יותר. איפה אפשר למצוא כאלו אביזרים? אנחנו ממליצים להתחיל קודם כל באתר פינוקים שמשווק ציוד אפייה איכותי ומאפשר משלוח לכל נקודה בארץ כמעט במחירים נוחים ואפילו בחינם מעל סכום רכישה מסוים. לחצו כאן לרכישה מאובטחת ב"פינוקים" והכינו את עצמכם מראש לאפייה בריאותית.
לכל מרכיב לא בריא יש תחליף
מי שרוצה לאפות דברים בריאים יותר באופן קבוע, חייב לזכור את העיקרון החשוב שאומר שלכל רכיב שנחשב למזיק ולא בריא יש תחליף בריא הרבה יותר. במקום קמח לבן למשל, מצרך בסיסי למדי באפייה, אפשר להשתמש תמיד בקמח מלא, קמח כוסמין או קמח שיפון – קמחים שנחשבים לבריאים הרבה יותר. אם אתם אופים טובים ואם תקפידו להיצמד למתכונים, ההבדל בטעם זה משהו שבכלל לא ניתן יהיה להרגיש. עוד דבר שאפשר לעשות זה להחליף את הסוכר, אחד הרכיבים המזיקים במאפים מתוקים. נסו להשתמש במקום בסטיביה, סוכרזית ואפילו במייפל או בממרח תמרים. המתיקות הטבעית של רכיבים כאלו לרוב מפצה על הסוכר המעובד וזאת דרך נפלאה להכנת קינוחים טעימים ובריאים הרבה יותר.
שימוש בפירות וירקות
כשחושבים על מתוק ובריא גם יחד, פירות זו ללא ספק האסוציאציה הראשונה שעולה בראש וזה בהחלט משהו ששווה לשלב במאפים שלכם. אגב, במובן של ויתור על הסוכר, הפירות יכולים לשמש תחליף נהדר ויש מתכונים עם פירות מסוגים מסוימים שבהחלט יספקו את כל המתיקות הנדרשת וכך לא נדרש להוסיף אפילו גרגר אחד של סוכר.
דוגמא מצוינת למתכון פשוט להכנה הוא מאפינס תפוחים ופקאן עם שטרויזל פריך. הוא כולל תפוחים, קינמון, פקאנים, פשתן, קמח כוסמין מלא, אבקת אפייה וכמות שמן מזערית ביותר. שימו לב שהמתכון הזה לא כולל קמח לבן וחשוב מכך, אין בו כלל סוכר, ובמקומו מומלץ להשתמש במייפל טבעי שהוא ממתיק בריא הרבה יותר. לאחר ערבוב המצרכים ואפייה קצרה של כעשרים דקות, תקבלו מאפינס טעימים במיוחד שהם לא רק שלא מזיקים לבריאות, אלא מכילים גם הרבה מאד רכיבים תזונתיים החשובים לגוף האדם.
אם כך, אפשר לראות שאפייה בריאה זה דבר אפשרי בהחלט אם רוכשים ציוד איכותי, מחליפים את הרכיבים המזיקים בכאלו בריאים יותר ומרבים בשימוש בפירות וירקות. שיהיה בהצלחה ובתאבון!