עומדים לארח בקרוב בני משפחה וחברים? אנחנו בטוחים שבין היתר, בשביל אירוח חלומי ובלתי נשכח אתם מעוניינים גם להגיש להם אוכל טעים ולפנק אותם בארוחה עשירה ואין דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר עם מנת בשר עיקרית שתהווה את גולת הכותרת של האירוח. יחד עם זאת, אנחנו בטוחים שאתם גם לא רוצים להיות נדושים ומחפשים מנות שונות ומרעננות, ועל אף שרבים חושבים שמדובר במשימה המורכבת, האמת היא שעם מעט דמיון ותעוזה ניתן להגיש מאכלים טעימים ויוצאי דופן שבהחלט ירשימו את האורחים. אם גם אתם מחפשים רעיונות למנות שכאלו, וזה לא משנה אם מדובר בארוחת חג, ארוחת שבת או כל ארוחה מיוחדת שאתם רוצים להשקיע בה, הנה כמה שתוכלו להתחיל מהם והם פשוטים וקלים. בתאבון!
קודם כל – בשר איכותי בלבד
רגע לפני שנצלול לכמה מתכונים מעניינים, חשוב לנו לדבר על החשיבות של רכישת בשר איכותי בלבד. כל מתכון שלא תכינו יצא מוצלח יותר עם בשר טרי ואיכותי ורצוי להקפיד על כך מהתחלה. לחצו כאן לביקור באתר הרשת, ולרשימת נקודות שיווק בהם תוכלו לרכוש מהמבחר המעולה של מעדני הגורמה, אחד ספקי הבשר הוותיקים והטובים ביותר בתחום בארץ.
נתח אנטריקוט בתנור
אם בא לכם להרשים ומעולם לא יצא לכם להבין נתח טעים בתנור, הנה דרך לעשות את זה גם ללא ניסיון. רכשו נתח אנטריקוט במשקל שני קילו שיספיק לשמונה סועדים. עסו אותו היטב עם שמן זין, חרדל דיז'ון גרגרים ושום כתוש בסבלנות. חרצו בחלק העליון חריצים קטנים והכניסו חתיכות שום קטנות. אחרי מנוחה של שעתיים במקרר עם ניילון נצמד, הכניסו לתנור על חום של כמאה שמונים מעלות במצב טורבו. לאחר 3-4 תהנו מצלי בשר רך ונימוח שתוכלו לפרוס ולהגיש בקלות לצד אורז, תפו"א או אנטיפסטי.
סינטה וכבד אווז
נתח הסינטה הוא נתח נהדר שמצד אחד יש לו הרבה מאד טעם ומצד שני הוא דל בשומן, כך שהוא נחשב בריא יותר ביחס לסוגים אחרים. קונים מראש מספר נתחים בהתאם לכמות האורחים (2-3 לסועד זו הכמות הרצויה פחות או יותר) וצולים אותם קלות מכל צד על הגריל או על המנגל. במקביל צולים את כבד האווז קלות מכל צד. מניחים אותו על הסינטה ושמים על הצלחת. אפשר להגיש לצד סלט ירוק ברוטב בלסמי או ויניגרט, קרעי תפוחי אדמה ובצד אפשר להגיש עם רוטב פיקנטי או קונפי שום.
ספגטי בולונז
אם אתם מארחים בין היתר גם ילדים ומחפשים את המנה שתתאים למבוגרים ולילדים כאחד, ספגטי בולונז זו בהחלט בחירה מצוינת. ברוטב מומלץ לשים כרישה טרייה, בצל חתוך, סלרי וכמובן עגבניות טריות או עגבניות מרוסקות של מותגים מובילים. כמובן שחשוב להשתמש בבשר בקר טרי ולתבל עם מלח, פלפל, פפריקה ושום. מי שרוצה להעשיר את הרוטב אפילו יותר יכול להוסיף יין אדום שבהחלט יעניק טעמים עשירים ויוצאי דופן. בזמן הזה אפשר להכין את הפסטה , ואם בא לכם ממש להשקיע אפשר לרכוש מותג של פסטה בוטיק במקום הפסטות הפשוטות יותר כביכול. בעת ההגשה אפשר להניח כמה עלי בזיליקום מעל, ואם האורחים שלכם לא מקפידים על הלכות הכשרות, אפשר להגיש בצד גם גבינת פרמז'ן מגורדת.
אם כך, אתם יכולים להיווכח בעצמכם שזה בהחלט לא מסובך להכין מנות בשריות עיקריות ייחודיות וטעימות. מקווים שהצלחנו לתת קצת השראה ובטוחים שהארוחה הבאה שתכינו תזכה אתכם במיטב המחמאות מהאורחים המרוצים שלכם!