חברות סטארט אפ ומכונות סדרתיות, הם שני דברים מיוחדים. המשותף להם הוא ששניהם מחייבים איכות בכדי להצליח. סטארט אפ יוצא לשוק עם מוצר פורץ דרך ולכן, מוצר זה חייב להיות מתוכנן ומיוצר בפועל בידי מומחים ברמה גבוהה, בכל תחום שנדרש לשם כך. כדאי לוודא שהמוצר יתחיל את דרכו "ברגל ימין", יוכיח עצמו כבר מההתחלה ויצליח לאורך זמן, ומשיגים זאת באמצעות שיתוף פעולה של חברת ההזנק עם ספק שמנוסה בכך. אם אתם בעלי חברת הזנק, אלה עוד כמה דברים שכדאי לכם לדעת בנושא חשוב זה.
השילוב המאתגר של ידע וניסיון
סטארט אפ עשוי להתפתח סביב רעיון מאוד נקודתי. אולי מדובר ברעיון מוצלח מאוד מבחינה טכנית וכזה שיש לו פוטנציאל מסחרי של ממש. אך בכדי שכל זה יהפוך בפועל למוצר ששורד וגם בולט ומוביל בשוק, יעברו עוד שלבים רבים של תכנון ופיתוח. באופן טבעי, היזמים לא יכולים להתמצא בכל הדרוש לשם כך. זאת, מאחר שבדרך כלל מדובר בשילוב של ידע וניסיון, בתחומים טכניים רבים. האתגר של תכנון וייצור מכונות לתעשייה מספק דוגמה בולטת לכך. בשלב זה פונים כמובן למומחים, כגון חברת ארק אוטומציה. חברה בולטת זו, מתמחה בפיתוח ובייצור מערכות אוטומציה, רובוטיקה ומכונות שונות, לפי דרישות הלקוח. ארק אוטומציה תסייע לכם בהגעה לשוק, מהתכנון ועד הייצור.
מתחילים בתכנון
התכנון הראשוני מבוסס על פגישות ותיאום ישיר בין מנהלי חברת ההזנק לספק שיבנה את המכונות הסדרתיות. בשלב זה, מתמקדים באפיון המכונה, מטרותיה, קהל היעד שלה וכדומה. ניתן וחשוב גם להמחיש את התכנון, באמצעות סימולציות תלת ממד. זהו שלב תיאום, אשר חיוני להגיע בו להבנה ברורה של הדברים, לשם המשך מהיר שמספק בדיוק את דרישותיכם.
בניית פרוטוטייפ
בשלב הבא, מבוצעת בניית אב טיפוס לפי התכנונים. הסטארט אפ יוכל כעת לבחון דגם פועל ומוחשי, אשר מממש את החזון שלו. כך ניתן לראות אם הרעיון בכלל ישים בפועל (בדיקת היתכנות). מעבר לכך, עשויים להיחשף בעזרת בחינת האב טיפוס היבטים שתרצו לשפר או לשנות.
בדיקת איכות למוצר
כאשר מוצר חדש מגיע לשוק, קורה לא פעם שלקוחות מגלים בו פגם או "באג" כזה או אחר. מובן שמוטב להימנע ממצבים כאלה ולהבטיח את איכות המוצר, ככל הניתן מראש. תהליכי Quality Assurance שמבוצעים בשלב זה, מהווים לכן עזר חיוני וחשוב מאוד במימוש מכונות סדרתיות. כמובן, גם בדיקות אלה עשויות להעלות לפני השטח נקודות כאלה ואחרות, אשר ידרשו עדכון ושינוי.
כתיבת ספר הוראות
כעת, נמצאים בשלב שבו ברור ומוסכם התכנון המפורט, התקין והאיכותי של המכונה. הספק יגבש וימסור לחברת ההזנק ספר הדרכה לגבי המוצר שמבטא זאת. אצל ארק אוטומציה למשל, תקבלו ספר שמרכז מידע מפורט על ייצור המכונה והרכבתה, תהליכי הטיפול השוטף בה ואופן השימוש. כמו כן, ניתן מידע מפורט על תהליכי תחזוקה ואיתור תקלות. כל זאת, לא רק בפורמט של טקסט ותמונות, אלא גם בסיוע סרטוני וידאו ומצגת.
שלב הייצור
לבסוף ישנו שלב ה-Mass Production, אשר מושפע רבות מתכנון המכונה. התכנון מכתיב את מורכבות הייצור וכמובן גם משפיע מאוד על עלויותיו. בתכנון יש בדרך כלל חלופות שונות להשגת מטרות טכניות כאלה ואחרות. זה הוא פתח חשוב לפישוט הדברים בייצור. אך חיוני לעשות זאת באופן כזה, שלא יפגע באיכות המכונה.
לסיכום
עבור סטארט אפ עם רעיון איכותי, אשר זקוק למכונות סדרתיות, ישנו מפתח חיוני להצלחה: מימוש איכותי של הדברים בעזרת מומחים כגון ארק אוטומציה.