אין זה אידאלי, אך עדיין המציאות מראה שלא מעט אנשים סובלים מרשלנות רפואית, ועל כן אם גם אתם חושדים שהמקרה שלכם עונה על ההגדרה, יש כמה דברים שניתן ואף כדאי לעשות – גם אם אף אחד אינו שש להתחיל משפט, או להיתפש כאדם שמבקש להרוויח ממצוקה. אם כן כיצד מתחילים? ראשית מבינים שאינכם צרכים להתנהל לבד – עורכי דין שמתמחים בתחום ישמחו ללוות אתכם, מיד לאחר שהם שיבחנו האם המקרה מצדיק יציאה למשפט.
בחנו כל מקרה אל מול ההגדרה
חשוב להבין מהי ההגדרה של רשלנות רפואית. שנסייע לכם? לפי ההגדרה "רשלנות רפואית" מתייחסת למקרה בו שירות רפואי ניתן מבלי לנקוט במידת הזהירות הסבירה, כך שהתוצאה מובילה לנזק, נזק שיכול היה להימנע, לו הגורם הרפואי היה מתנהל אחרת. פה יש להרחיב ולציין שיש מגוון סוגים של רשלנות רפואית, כך שלא תמיד קל להכריע.
עברו חוות דעת רפואית
הדבר השני שיש להבין הוא שחובה להוכיח קשר סיבתי בין התנהלות הגוף הרפואי לבין הנזק שנגרם למטופל. על מנת להוכיח זאת יש להביא דעת מומחה שמתמחה בנישה הרפואית. כיצד מתנהלים? טוב לדעת שכבר בנקודה זו אין לעשות יותר מדי, אלא יש לאפשר לעורך דין הנבחר לנהל עבורכם את ההצגה. כל עוד הוא אכן מקצועי, הוא כבר יידע אל מי לפנות.
הכירו את הצעדים הבאים
לצד העובדה שעליכם הלקוחות למצוא עורך דין שבקיא בתחום המדובר, ניתן להירגע שעורך הדין הוא זה שעומד מול שורה ארוכה של משימות. למה יש לצפות? שהוא יבקש מכם להעלות את פרטי המקרה על כתב (מהר ככול הניתן כך שדבר לא יישכח), ולאחר מכן שיבקשו מכם לאסוף כמה שיותר מסמכים שקשורים למקרה הרפואי, בין אם מדובר בחוות דעת של רופא, תיעוד קביעת תור, פענוח של בדיקה, תיעוד של המלצה רפואית וכדומה.
בחנו גישור
מהרגע בו מגישים כתב תביעה, יש לצפות שהנתבע יגיש כתב הגנה ואף חוות דעת רפואית מטעמו, כך שסביר ביותר שתיאלצו לעבור בדיקה נוספת. בנוסף תידרשו לאפשר גישה מלאה לסך המסמכים הרפואיים שיש בידכם. פה ראוי לציין שמדובר בנקודת מפנה, וזאת כי אם המסמכים ישכנעו את הצד שנתבע שהוא עתיד לצאת אשם, עשויים לבקש להגיע להסכמה. האם הדבר כדאי? תלוי! תלוי במקרה, בסכומים שעומדים על הפרק ובתחושת התסכול האישית. באופן כללי פשרה ואף גישור עשויים לסיים בצורה יפה את התהליך ואכן רבים מהמקרים בוחרים בכך – תלוי בכם.
אל תמהרו להוציא כסף
חשוב לדעת שלא מעט אנשים נמנעים להתחיל את התהליך, וזאת כי הם לא סגורים שייצאו מנצחים, ועל כן פוחדים להוציא סכומים גבוהים. אי לכך, יש להבין שחשש זה מיותר מיסודו, וזאת כי מרבית עורכי הדין גובים שכר טרחה באמצעות אחוז מוסכם מסך הפיצוי, כך שניתן להיות בטוחים בשני דברים: עורך דין שפועל כך לא ימהר לקחת תיק שאינו מאמין בו ולא תאלצו להוציא שקל מכיסכם, כך שגם אם לא הצלחתם להוכיח רשלנות, לא תשלמו לעורך הדין. עם זאת, כן יש להיות מודעים שבלתי נמנע לשלם עבור חוות דעת רפואית, אך יחסית מדובר בסכומים זניחים.
מקבלים החלטה ויוצאים לדרך
שנסכם? רשלנות רפואית הינה עניין סבוך, אך מי שמבקש לצאת למשפט אינו צריך לעשות הרבה, מלבד למצוא עורך דין טוב שמתמחה בתחום, ועל כן נחדד שיש לבחור בהתאם לניסיון, רזומה (יש לדבר עם לקוחות קודמים), זמינות וחיבור אישי. רק בריאות ובהצלחה!