ממי אתם צורכים חשמל? זו היא שאלה רטורית כמובן, מאחר שכולנו צורכים זאת היישר מחברת החשמל ורובנו רק ממנה. מדוע שלא תשתמשו רק בחשמל ממקור סולארי? האמת, שיש לכך סיבות טובות. אך למרות זאת, אנחנו בדרך לשם! מה זה אומר בפועל? האם ועד כמה מערכות כאלה משתלמות? ומי יעזור לכם להתקדם בכיוון המעניין של הפקת חשמל ממערכות סולאריות? כל התשובות, במאמר שתקראו כעת:
מחשמל מבוסס תחנות כוח לאנרגיה מהשמש
מערכות סולאריות שונות מהותית מבחינת אופן ייצור האנרגיה, ממערכות ייצור אנרגיה מבוססות דלקים – המערכות הישנות שאנו מכירים למשל עבור ייצור חשמל בתחנות כוח. תודות לאופן עבודתם המיוחד, פאנלים סולאריים לא דורשים שרפת דלקים למיניהם ולכן גם לא מזהמים את האוויר. למרות זאת, מערכות סולאריות אינן פשוטות לשימוש כמו מערכת החשמל הרגילה במבנים. גם לא הוגן לצפות שהן תהיינה פשוטות כל כך, מאחר שמבנים מוקמים כיום לפי תקנים מקובלים וזה אומר גם תשתיות חשמל "רגילות". אך באמצעות שירותי חברת Volta Solar, ניתן להיכנס לעניינים במהירות ובצורה בטוחה ומסודרת. מערכות סולאריות בנויות באופן שמאפשר להציב אותן בכל היקף מבוקש, על גגות שטוחים, גגות רעפים ולא רק. החברה מנוסה בהתקנות מסוג זה, בהיקפים שונים, עבור אנשים פרטיים ועסקים ועבור גופים ציבוריים. ניתן להתקשר איתה באחד משלושה מודלי מימון:
- רכישה – לרכוש את כל הציוד מוולטה סולאר באופן מלא, מראש. לאחר מכן החברה תסייע לכם גם להתקין אותו. אלה הוצאות ראשוניות, שלאחריהן המערכת ברשותכם וכמובן, כל החיסכון והרווחים ממנה.
- ליסינג – בשטח הפנוי שעומד לרשותכם עבור התקנת פאנלים סולאריים, ניתן להשתמש בדרך נוספת. במודל המימון בגישת הליסינג, וולטה סולאר תשכיר מכם שטח זה, עבור שימוש אישי שלה בלוחות סולאריים והפקת חשמל ורווחים ממנו עבור עצמה.
- מודל השותפות – מודל המימון השלישי הוא מודל של שיתוף, במסגרתו וולטה סולאר ואתם הופכים לשותפים ברווחים, מכל האנרגיה שהלוחות הסולאריים יפיקו.
עוד באתר החברה
בכדי להכיר את החברה יותר, מומלץ להיכנס לאתר שלה. תמצאו בו גם מידע מעניין נוסף על מערכות סולאריות וכן מחשבון שימושי. המחשבון מגיע בשתי גרסאות: האחת לעסקים והשנייה עבור אנשים פרטיים. מה עושים איתו? ראשית, מזינים את פרטי השטח שבו אתם שוקלים להציב מערכות סולארית. זה אומר סוג הגג (רעפים? שטוח? משולב?), גודלו, הכיוון שבו הוא נמצא ביחס לשמש (דרום או דרום מערב או דרום מזרח או מערב / מזרח) והאם יש או אין הצללה. לאחר הזנת הפרטים, המחשבון יחשב עבורכם נתונים שונים של המערכת המתאימה לכך. זאת, כולל גודל מערכת בקילוואט, צפי ההכנסות ממנה ואף התשואה הצפויה.
פשוט ואוטומטי
חשוב לציין, שמבחינת מי שמתקינים ומשתמשים במערכת כזו, מדובר במוצר פשוט יחסית. ישנו אמנם שלב ראשוני שדורש השקעת כסף וזמן, של בחירת מערכות והתקנתן. אך לאחר מכן, הכל פשוט למדי. המערכת מחוברת למערכת של חברת החשמל והאינטראקציה בין השתיים היא אוטומטית. כשהפאנלים מייצרים חשמל אתם צורכים חשמל דרכם ואחרת, דרך המערכת הרגילה של חברת החשמל. אם ייצרתם עודפים, ניתן "למכור" אותם לחברת החשמל. גם ההתחשבנות הכספית מול חברת החשמל תהיה אוטומטית. באופן שוטף, מערכת סולארית דורשת תחזוקה מעטה יחסית. צריך לשטוף את הפאנלים, בכדי להבטיח קליטת כמות מרבית של שמש. המצברים של המערכת עשויים לדרוש החלפה לאחר שהם מתיישנים. אך מעבר להיבטים פשוטים כאלה, זו מערכת שלא תדרוש התעסקות רבה, אם בכלל.
לסיכום
אם כך, גם אם אתם אנשים פרטיים ואפילו אם לא חשבתם על זה בכלל עד היום, מערכת סולארית עשויה להתאים גם לכם!