תקופת הקורונה הביאה איתה לא מעט שינויים לשוק העבודה ומה שנראה לנו דמיוני לפני שנתיים, היום כבר הפך למובל מאליו. ראיון בזום ועבודה מהבית? קבלו את השינויים שגרמה הקורונה בשוק העבודה.
ראיון פרונטלי OUT, זום IN.
האמת היא שיש לא מעט שינויים בשוק העבודה שהביאה איתה מגפת הקורונה, כאשר אחד המשמעותיים שבהם הוא עבודה מרחוק. לאור העובדה שבתקופת הקורונה לא פעם היו מגבלות שלא מאפשרות למראיינים להזמין אליהם מועמדים פיזית למשרד, הזום נכנס לתמונה חזק מאד ולמעשה יצר מציאות חדשה של ראיונות מרחוק.
לשינוי הזה יש לא מעט יתרונות, זה חוסך לא מעט זמן לשני הצדדים, מה גם שאין באמת הבדל בין ראיון פרונטלי וראיון מרחוק, לפחות לא בכל הקשור לראיון סינון ראשוני. אגב, יש כיום ממצאים שמראים שרמת ההתרגשות של מועמדים לפני ראיון זום היא פחותה ביחס להתרגשות לפני ובמהלך ראיון פרונטלי, המועמד מרגיש ביטחון עצמי במגרש הביתי שלו ולא פעם זה גורם לו להביא לקדמת הבמה את היתרונות האיכותיים שלו.
עבודה מהבית כתנאי
אם פעם מעסיקים היו מסתכלים על מועמדים שמבקשים לעבוד מהבית כאילו נפלו מהירח, הרי שבעידן הקורונה התמונה השתנתה ב-180 מעלות. נתחיל מזה שכיום, במיוחד בתחום ההייטק, מועמדים דורשים עבודה מהבית כתנאי לעבודה בחברה. חלק מהחברות כיום אימצו מודל היברידי, חלקן עובדות מהבית באופן מלא, אך אם תגידו היום לעובד בתחום ההייטק להגיע 5 ימים בשבוע למשרד הוא יפזול מהר מאד לעבר מקום העבודה הבא שלו.
פגישות עבודה וכנסים אונליין
המגבלות שהביאה איתה מגפת הקורונה גרמו לא פעם גם לביטול של פגישות עבודה חשובות וכנסים גדולים, שהם חלק בלתי נפרד מעולם העסקים. בתוך כך, פגישות עבודה וכנסים עסקיים עברו להתבצע אונליין ברשת, והאמת שיש לזה לא מעט יתרונות. היתרון הכי בולט בא לידי ביטוי בכך שקל מאוד לארגן פגישות, פתאום שכשלא מבקשים מאנשים להגיע פיזית לפגישה יותר קל לנעוץ ביומנים את הלו"ז וכולם יכולים להופיע. בעלי חברות ומנהלים גילו לאט לאט את הפוטנציאל הגלום בפגישות אונליין והבינו שזה יכול להאיץ תהליכים שבזמנים רגילים פשוט היו תקועים.
ייעול תהליכים מקצועיים
זה אמנם קצת עצוב, אבל במהלך הקורונה מעסיקים גילו שניתן להגיע לא פעם לאותן התוצאות באמצעות כמות קטנה יותר של עובדים, שלא לדבר על תוצאות טובות יותר. בתוך כך, חברות רבות הפכו להיות סוג של סיירת מקצועית, מעט מאד אנשים שמבצעים כל אחד מהם עבודה משמעותית מאד שמביאה את החברה לתוצאות מקסימליות. זה כמובן גרם למעסיקים להוציא פחות כסף על כוח אדם מיותר ולהשקיע בכוח אדם איכותי שמבין את המצב ומביא תוצאות בשטח.
שינויים במודלים העסקיים
תקופת הקורונה גרמה לכולנו לשבת קצת יותר זמן בבית ולחשוב האם מה שאנחנו עושים הוא באמת נכון. בזמנים רגילים המרוץ המטורף פשוט לא מאפשר את פסק הזמן הזה ולעיתים אנחנו עושים דברים מכוח האינרציה. בתוך כך, בתקופת הקורונה לא מעט בעלי חברות שינוי את המודל העסקי של החברה שלהם, מה שהשפיע באופן ישיר על מבנה החברה, כמות העובדים, תנאי השכר ועוד.
לסיכום
אין ספק שתקופת הקורונה הביאה איתה לא מעט שינויים בשוק העבודה ולמעשה עשתה בו סוג של מהפכה. בין אם מדובר בעבודה מרחוק, בפגישות עבודה אונליין או בשיפור תהליכים מקצועיים, בעלי חברות שהשכילו לנצל את התקופה הזו לטובתם הפיקו ממנה את המירב.